Ricardo van Rhijn. (Foto: Emile van Aelst)

Oud-prof en Leidenaar Ricardo van Rhijn debuteert en wint met FC Lisse

De Leidse oud-profvoetballer Ricardo van Rhijn maakte afgelopen zondag zijn debuut bij FC Lisse. Van Rhijn, die als prof onder andere bij Ajax en FC Emmen speelde, bezorgde FC Lisse de eerste winst van het seizoen.

De opluchting zal groot geweest zijn bij FC Lisse na het laatste fluitsignaal. Voor het eerst dit seizoen boekte de formatie van Polak een overwinning en incasseerde het voor het eerst in acht wedstrijden minder dan twee doelpunten. Dat had het mede te danken aan een opvallende debutant aan de kant van de Lissenaren: Ricardo van Rhijn.

Het is anderhalf jaar geleden dat Van Rhijn zijn laatste wedstrijd speelde. Hij kwam toen zeven minuten in actie voor Karlsruher in de wedstrijd tegen Heideheim op het tweede niveau van Duitsland. “Het is altijd lekker als je na een lange tijd niet spelen drie punten over de streep trekt. Het smaakt naar meer”, besluit de rechtsback.

De Leidenaar heeft clubs als Ajax, Club Brugge, AZ, Heerenveen en FC Emmen op zijn cv staan en heeft met FC Lisse gedag gezegd tegen het betaalde voetbal. “Lisse was de club die belde toen ik al een tijdje thuis zat en duidelijk was dat ik mijn profcarrière niet meer door ging zetten. Het was een goed gesprek en ik ben in een mooie groep terechtgekomen.”

Wedstrijdfit
Die gesprekken vonden halverwege september plaats, waarna Van Rhijn anderhalve maand nodig had om weer wedstrijdfit te worden. “Ik heb inmiddels ook andere werkzaamheden en ben onlangs ook vader geworden.” Van Rhijn heeft de afgelopen weken vanaf de zijlijn toegekeken en zag dat FC Lisse er niet in slaagde om uit de lastige situatie te komen. “Het is wat anders omdat ik van buitenaf kom en die jongens al wedstrijden in de benen hebben, maar qua resultaat was het niet wat we voor ogen hadden.”

Motivatie
“Als je kijkt naar de kwaliteit die deze ploeg heeft, staan we natuurlijk veel te laag”, concludeert Van Rhijn. “Voor mij was het alleen maar een mooie motivatie om een bepaalde bijdrage te kunnen leveren. Ik hoop dat ik dat gedurende dit seizoen kan blijven doen. Er is nog veel om voor te spelen, dus het is belangrijk om eerst wat punten te pakken.”

Het is voor de oud-prof nog niet duidelijk hoe de toekomst er voor hem na dit seizoen uit zal zien. “Langer doorgaan behoort ook zeker tot de mogelijkheden, maar het is even afwachten hoe ik het ga managen met mijn werkzaamheden bij Ajax. Het is dus even kijken hoe dat privé gaat en of het te combineren is. Eerst moeten we er maar voor zorgen dat we in deze competitie blijven.”

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×