Als het aan de gemeenteraad van Oegstgeest ligt krijgt de Dierenambulance-Vogelasiel de komende twee jaar toch een subsidie van de gemeente. (Foto: Emile van Aelst)

Toch bijdrage Oegstgeest voor Dierenambulance-Vogelasiel

De Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance – Vogelasiel Regio Leiden krijgt de komende twee jaar toch subsidie van de gemeente Oegstgeest. Een motie die het college hiertoe oproept, werd afgelopen week zonder tegenstemmen aangenomen.

Over het voornemen van het college om een subsidie voor de Dierenambulance-Vogelasiel van 25 cent per inwoner niet toe te kennen, was de laatste tijd veel te doen. Voorzitter Jaap van Meijgaarden sprak de raadsleden vorige maand toe in een laatste poging om de circa 6.000 euro per jaar alsnog veilig te stellen. “Wij zijn vorig jaar 429 keer uitgerukt naar Oegstgeest. Dat hier dan niets tegenover staat, vinden wij meer dan treurig”, zei Van Meijgaarden toen onder andere. Dat heeft dus effect gehad.

Los van de gemeentelijke subsidie werd door inwoners van Oegstgeest ook een crowdfundingsactie voor de Dierenambulance-Vogelasiel Regio Leiden gestart. Die leverde tot nu toe 1.295 euro op. Doneren kan nog.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×