Angelique Beekhuizen. (Foto: Fotografie Lavinia)

VVD Zoeterwoude draagt Angelique Beekhuizen voor als wethouder

De fractie van VVD Zoeterwoude draagt Angelique Beekhuizen voor als nieuwe wethouder voor de gemeente Zoeterwoude. De gemeenteraad van Zoeterwoude zal op donderdag 23 november buigen over haar benoeming. De vacature voor wethouder ontstond vorige maand na het aftreden van VVD-wethouder Matthieu Paardekooper.

“In de afgelopen periode hebben wij met verschillende kandidaten gesproken en een zorgvuldige afweging gemaakt. De keuze is op Angelique gevallen vanwege haar ervaring en haar persoonlijke aanpak. Wij verwachten dat zij de onderwerpen in haar portefeuille snel eigen zal maken”, aldus fractievoorzitter Kitty de Lange-de Heiden. Beekhuizen neemt de portefeuille van Paardekooper over. Daarin bevond zich onder andere energietransitie, duurzaamheid, milieu en sport.

Angelique Beekhuizen wordt wethouder namens de VVD Zoeterwoude.

“Ik vind het een enorme eer om voorgedragen te worden als wethouder voor het mooie Zoeterwoude. Ik kijk er naar uit met raad en college de onderwerpen in mijn portefeuille voortvarend op te pakken en samen met inwoners, ondernemers en organisaties te zoeken naar mooie oplossingen voor Zoeterwoude”, aldus Angelique Beekhuizen zelf.

Beekhuizen was eerder wethouder in Leiderdorp voor de Lokale Partij Leiderdorp. Daar vertrok ze oktober 2019 omdat ze het als wethouder van een lokale partij een te grote uitdaging vond om “namens een lokale partij te opereren in een domein waarin je veel te maken hebt met regionale samenwerking”. De Lokale Partij Leiderdorp zat toen in een gezamenlijke coalitie met de VVD.

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×