Theatergroep Al Dente
Toneelgroep Al Dente. (Foto: PR Al Dente)

'De Kale Zangeres' van Al Dente is komend weekend te zien bij Sijthoff Cultuur

Na de succesvolle voorstelling ‘Paviljoen Sentimento’, afgelopen zomer, is Toneelgroep Al Dente komend weekend terug met de eenakter ‘De Kale Zangeres’. Jos Nijhof, verantwoordelijk voor de regie en de vertaling van het door de Frans-Roemeense auteur Eugène Ionesco geschreven verhaal, noemt het stuk heel curieus. “Het is een stuk zonder plot of logica, geen intriges en zelfs geen echt begin.”

Vervreemding
Al Dente voerde De Kale Zangeres dertig jaar geleden voor het eerst op. Daarna werd het ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de toneelgroep in 2019 opnieuw voor het voetlicht gebracht. Acteur Bram Wildeman, die de personage van Mr. Martin vertolkt, kan zich de uitvoering van 1994 nog goed herinneren. “Ik was veertien jaar en zag de voorstelling als leerling van het Visser ’t Hooft Lyceum. Onmiddellijk was ik gefascineerd door de absurditeit en vervreemding.” Nijhof heeft de oorspronkelijke tekst van Ionesco uit 1950 volledig intact gelaten en met uitzondering van een paar namen afgezien van aanpassingen.

Culinair-culturele beleving
Het stuk wordt komend weekend voor de derde keer gespeeld, maar nu als een culinair-culturele beleving. Nijhof: “De voorstelling wordt op zaterdag opgevoerd in combinatie met een biologisch-vegetarisch driegangenmenu verzorgd door chef-kok Damaru Kalkman. Op zondag serveert Irene Cazemier van Floor’s Coffee & Brunch Bar een vegetarische en glutenvrije lunchproeverij.”
Het diner op zaterdag begint om 18.30 uur, de voorstelling om 20.30 uur. Op zondag zijn de tijden 12.30 uur voor de lunch en 14.30 uur voor de voorstelling. Reserveren kan via www.aldente.nl.


Jos Nijhof vertelt in Cultuur071 over De Kale Zangers – deel 1


Jos Nijhof vertelt in Cultuur071 over De Kale Zangers – deel 2

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×