Een gulle gever van de actie. (Foto: Sleutelstad)

Terugblik dag 1 actie SintvoorIeder1 - tussenstand: 239 cadeautjes

Vanaf vandaag staat Sleutelstad vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieweek worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau zouden krijgen met Sinterklaas; kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Dat gaat in de grote steden om een op de negen kinderen. Stichting Sintvoorieder1 verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen. De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie die Sleutelstad in samenwerking met Omroep West en een aantal collega lokale omroepen organiseert.

Iedereen kan van vandaag tot en met vrijdag 24 november een cadeau komen doneren in de studio van Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a in Leiden. De studio is die dagen geopend van 8.00 tot 18.00 uur. De Sint is erg blij met donaties en maakt daar graag een cadeau van voor alle kinderen van 0 tot 18 jaar. Kijk hier naar het wensenlijstje van SintvoorIeder1.

Maandag

“Ik kom deze week nog wel een keertje terug”, hebben we meerdere keren gehoord vandaag. Ondertussen wordt de cadeau-stapel langzamerhand steeds groter. Aan het einde van de dag staat de teller op 239 cadeautjes. Dinsdag is de studio weer geopend van 08.00 tot 18.00 uur om cadeaus af te geven.

Aan het einde van de eerste actiedag bracht voorzitter Stichting SintvoorIeder1 Karin nog een bliksembezoek aan Sleutelstad. En Chris de Waard sprak met haar.

Tussen de buitjes door druppelen vooral vrolijke mensen binnen met allemaal dezelfde boodschap. ‘Wat goed dat jullie dit doen.’ We vragen bezoekers altijd of ze op de foto willen. Dat is een verzoek en geen verplichting. Maryse, Annemarie en ook Elly Ruijgrok vonden het geen probleem om bij de grote Sinterklaasbanner te poseren.

‘Oh kom er eens kijken’, Roos is terug. De vaste bloglezers kennen Roos nog van vorig jaar. We hebben haar toen liefkozend tot ‘DraaiDeurDonateur’ gedoopt vanwege haar vele bezoeken aan Sleutelstad met cadeaus voor de actie. Deze maandagmiddag stapt Roos binnen met een drietal goed gevulde tassen. Snel zegt ze dat het ook deze week waarschijnlijk weer niet bij een bezoek blijft. Tot snel….

Druk gebarende mensen voor de deur. Met de handen vol tassen is het ook moeilijk om binnen te komen. We schieten behulpzaam als we zijn snel te hulp. Zo werd ook Arlette binnen gelaten en kon zij de tassen met inhoud op tafel ‘uitstorten’. Heel veel leuks voor de jongste kinderen die voorlopig aan bellenblaas meer dan genoeg lol gaan beleven.

Marianne en Ankie komen enigszins verbaasd binnen. “Oh we wisten helemaal dat jullie hier zaten, wat leuk zeg. We komen pakjes brengen.” Keurig verpakt zodat de collectie poppetjes zich niet met elkaar vermengen wordt alles op tafel uitgestald. Dat is nodig om de telling van het aantal donaties goed bij te houden. Op het scoreboard prijkt het getal 133. Dat is een hele vroege tussenstand van de actie. Onder het genot van een kop koffie in de middag knikken we allemaal tevreden.

En daar is Sjoerd uit Voorschoten. Voor de statistiek, Sjoerd is de eerste niet Leidenaar die komt doneren.

“Zeg maar gewoon Joop, of Sinterklaas”, zegt Joop als we vragen naar zijn naam. Een bescheiden man met een goed hart.

Met de lunch alweer een poosje achter de kiezen en dus vol energie zijn we de maandagmiddag ingegaan. Sjors uit Leiden klopt aan de deur. Ja het is moeilijk om binnen te komen met een klemmende voordeur, er wordt aan gewerkt. Zelf heeft Sjors van zijn supermarkt spaarpunten twee F1 Max Verstappen bolides aangeschaft. Zijn vrouw Alice heeft heel veel handenarbeid verricht en poppen gehaakt. Een zeer mooie gift.

Eerder dan de geplande afspraak stapt burgemeester Peter van der Velden het Sleutelstad pand aan de Middelstegracht binnen. Na een hartelijk welkom door Chris de Waard mocht de burgemeester aanschuiven bij Rudo die hem verleidde tot het spelen van een spel.

De kop is eraf: de actieweek van Sintvoorieder1 is maandagochtend bij Omroep West feestelijk geopend door Ome Willem. “Wat vreselijk leuk dat ik dit mag doen”, zegt Edwin Rutten, wiens alter ego Ome Willem is.

Elke donatie is welkom. Een vrouw die graag anoniem wenst te blijven kwam snel langs op weg naar haar werk. Samen met de eerder cadeaus krijgt de cadeau berg al aardig vorm

Wat is een Sinterklaas feest zonder goed verhaal. Tijdens het SintvoorIeder1 radioprogramma van Rudo (elke dag van 11.00 tot 12.00 uur) leest Elmar voor.

Iedereen helpt mee, zoals onze Jelle Broeksma die galant de deur opent voor een vader die namens zijn dochter Dionne een zeer leuke bijdrage komt afleveren.

Altijd stipt op tijd. Sleutelstad verslaggever en prestator van verschillende radioprogramma Gerry van Bakel doneert vlak voor de redactievergadering een assortiment boekjes.

De eerste bezoeker mochten we vanochtend ontvangen. Diana was al vroeg opgestaan om haar bijdrage af te geven.

De actie Sintvoorieder1 is gestart. Maarten Mulder heeft de deuren van de Sleutelstad studio aan de Middelstegracht 87a wagenwijd open gezet. Hier kan iedereen vandaag en de rest van week binnen lopen met cadeaus voor de actie.

Vrijdag

Ook op vrijdag klopte deze ‘mystery’ bezoeker aan de deur. Met in de hand twee tassen met nog onbekende inhoud kwam deze man de boel verkennen voor naar eigen zeggen ‘hoog bezoek’ op maandagochtend. Rond 11.30 uur volgt de ontknoping voor wie deze bezoeker al voor de start van de actie langs kwam.

Wie dacht maandagochtend als eerste bij Sleutelstad aan de Middelstegracht 87a aan te kloppen voor de actie SintvoorIeder1, is natuurlijk van harte welkom, maar de allereerste cadeaus mochten wij vrijdag al in ontvangst nemen. Wim Otjes klopte zachtjes op de deur tijdens onze lunch en bracht ons een leuk assortiment aan speelgoed, boekjes en gelukwensen voor deze week.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude SintvoorIeder1


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×