Vorig jaar stond de teller bij Sleutelstad aan het einde van de week op maar liefst 3.810 cadeautjes. (Foto: Sleutelstad)

Inzamelactie Sint voor Ieder1 start maandag bij Sleutelstad

Net als vorig jaar voert Sleutelstad samen met Omroep West en een aantal collega lokale omroepen actie om zoveel mogelijk cadeautjes in te zamelen voor kinderen die anders op 5 december geen presentje zouden krijgen met Sinterklaasavond. In de grote steden krijgt een op de negen kinderen met Sinterklaas geen cadeau. De slogan is dan ook: “Omdat ieder kind een cadeau verdient op 5 december!”

Vanaf maandag 20 november staan de radio-uitzendingen bij Sleutelstad vijf dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieperiode worden cadeaus  ingezameld voor kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Vanuit de studio in Leiden maakt Sleutelstad van maandag tot en met vrijdag van 8.00-17.00 uur een speciaal programma dat in het teken staat van de inzamelactie. Iedereen is die week welkom om een cadeau te komen doneren. Wie het leuk vindt, halen we ook nog even in de uitzending, maar dat hoeft niet.

De cadeautjes worden ingezameld voor de Stichting Sintvoorieder1. Die verzorgt pakketten voor kinderen van 0 tot 18 jaar en zorgt dat deze bij de juiste kinderen terechtkomen met hulp van maatschappelijke partners, zoals de Voedselbanken en (crisis)opvanghuizen.

Met de cadeaus die worden ingezameld maakt de stichting Sintvoorieder1 pakketten waarin naast een of meerdere cadeaus ook altijd iets lekkers en een gedicht zit. Om die reden hoeven de gedoneerde cadeaus, met een waarde van maximaal 25 euro, niet ingepakt te worden. Ook Sinterklaas snoepgoed, zoals chocoladeletters, is van harte welkom.

Stichting Sintvoorieder1 wil er met deze werkwijze voor zorgen dat geen enkel kind zich anders voelt dan hun leeftijdgenootjes die in een draagkrachtiger gezin opgroeien.

Samenwerking
De cadeaus worden onder meer ingezameld via de actie bij Sleutelstad, maar de gehele actie wordt door Omroep West gecoördineerd in samenwerking met nog tien andere lokale omroepen uit de regio Zuid-Holland-Noord. De doelstelling van de actie is om in vijf dagen 50.000 cadeaus in te zamelen. In 2022 stond de doelstelling in eerste instantie op 20.000 cadeaus, maar uiteindelijk kwam de eindstand toen uit op 47.459 cadeaus. Bij Sleutelstad werden er vorig jaar maar liefst 3.810 ingezameld. Dat aantal hopen we dit jaar natuurlijk te overtreffen.

Luister en doneer
Iedereen is welkom om een cadeau te komen doneren in de studio van Sleutelstad, aan de Middelstegracht 87A in Leiden. Dat kan van maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november tussen 8.00-18.00 uur.

Eindstand
Op vrijdag 24 november komen alle omroepen tussen 18.00-19.00 uur samen in Den Haag, waar gezamenlijk met alle omroepen een grote finale-uitzending wordt gemaakt, waarbij onder leiding van Maartje van Wegen de eindstand van de actieweek bekend wordt gemaakt. Deze finale-uitzending is ook te horen op Sleutelstad.

Luisteraars worden opgeroepen om te komen doneren, maar natuurlijk kunnen zij ook zelf deelacties organiseren. Bijvoorbeeld door cadeaus in te zamelen bij de sportclub, de muziekvereniging of met collega’s. Ook voor bedrijven is het mogelijk om in de uitzending live cadeaus te komen doneren. Vorig jaar werd dat al door veel verenigingen gedaan, maar ook door bijvoorbeeld buren die met de hele straat cadeautjes kwamen brengen. In deze week van de verkiezingen verwachten we dat dit jaar ook veel politieke partijen niet achter willen blijven.

Omroep West
Deze actie is geïnitieerd door Omroep West, die als regionale omroep de regierol neemt om samen met Stichting Sintvoorieder1 en de samenwerkende omroepen de actie tot een succes te brengen. De lokale omroepen die zich dit jaar bij de actie van Radio West en Den Haag FM aansluiten zijn naast Sleutelstad ook omroep Bo (Bollenstreek), RTV Katwijk, ZFM Zoetermeer, Studio Alphen, RTV Krimpenerwaard, Omroep Delft, Midvliet, RTV Gouwestad en Feel Good Radio (Pijnacker-Nootdorp en Rijswijk).

Naast deze actie werken Omroep West en de lokale omroepen al jaren nauw samen in de dagelijkse nieuwsvoorziening in de regio.

Meer informatie over actie is te lezen op de website www.sleutelstad.nl/sintvoorieder1.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×