Verslag van de intocht. (Foto's: Emile van Aelst en video: Sleutelstad-Unity)

Sinterklaas is aangekomen in Leiden

Kinderen in Leiden kunnen hun schoen zetten want, ondanks het slechte weer en verschillende tegenslagen, is het zaterdag toch weer gelukt om in Leiden aan te meren met de stoomboot.

Om 12 uur kwamen Sinterklaas en ruim honderd Pieten aan op de Beestenmarkt. Met een dikke knuffel verwelkomt burgemeester Peter van der Velden de Sint in de Sleutelstad. Onder muzikale begeleiding liep de stoet via de Haarlemmer- en Breestraat naar het Garenmarktplein waar zij worden ontvangen Anneleen Lucas werden ontvangen.

Huis van Sinterklaas
Nadat de burgemeester op zijn trompet een stukje meespeelde met de Pietenband, overhandigde hij de sleutel van De Waag aan de Goedheiligman. De Sint en zijn gevolg logeren in De Waag, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Huis van Sinterklaas. Van 25 november tot en met 3 december openen ze iedere dag van 12.00 uur tot 17.00 uur de deuren van het pand aan de Aalmarkt 21. Kinderen kunnen gratis naar binnen om te zingen, de dansen en hun Pietendiploma te halen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×