Dick de Vos gaf afgelopen week een lezing over de Canon van de Nederlandse Natuur. (Foto's: Chris de Waard)

Eerste druk 'Canon van de Nederlandse Natuur' al uitverkocht

De eerste druk van de ‘Canon van de Nederlandse Natuur‘ is al compleet uitverkocht. Het boek dat is geschreven door de Leidse natuurjournalist Dick de Vos kreeg veel aandacht, ook landelijk. Op 30 oktober werd het eerste exemplaar bij museum Naturalis overhandigd aan demissionair minister Christianne van der Wal (natuur en stikstof).

Sinds vorige week ligt de tweede druk  van opnieuw 4.000 exemplaren in de winkels. Dat vertelde Dick de Vos na afloop van zijn eenmalige lezing over de canon. Die gaf hij woensdagavond voor een goedgevulde zaal in PLNT aan de Langegracht.

Dick de Vos en Martine van Schaik na afloop van de avond die in het teken stond van de ‘Canon van de Nederlandse Natuur’ en de verkiezingscampagne van de Partij voor de Dieren.

De Vos was tot begin 2018 ook fractievoorzitter van de Partij voor de dieren in Leiden. Hij werd toen opgevolgd door Martine van Schaik. Die kreeg afgelopen woensdag ook nog even het podium. Ze staat op plek 7 op de kandidatenlijst van de PvdD voor de Tweede Kamerverkiezingen die aanstaande woensdag worden gehouden. Als ze wordt verkozen, verlaat ze de Leidse gemeentepolitiek.

Als derde onderdeel van de avond gingen De Vos en Van Schaik in gesprek met elkaar en met de zaal.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×