De boot van Sinterklaas kwam zoals gebruikelijk aan op de Ockenrode. (Video: Robbert Beurse/Yoni Heijmans/Brigit Disseldorp)

Nieuwe burgemeester ontvangt Sinterklaas in Leiderdorp

Sinterklaas heeft een druk weekend achter de boeg. Zaterdagmiddag kwam de Sint aan in Leiden en zondagmiddag in Wassenaar. Maar als eerste zette de Sint zaterdagochtend voet aan wal in Leiderdorp.

De intocht van Sinterklaas vond in Leiderdorp zoals gebruikelijk plaats bij Ockenrode. Hier werd hij onthaald door tientallen kinderen en dansschool DC Dance die samen met dansende pieten een optreden verzorgden. Eenmaal op de kade gekomen sprak de Sint de kinderen even toe om vervolgens handjes te geven. Daarna stapte de goedheiligman samen met burgemeester Tjarda Struik in de koets om een rondje door het dorp te rijden.

Voor burgemeester Tjarda Struik was het een bijzondere dag. De burgemeester werd dinsdagavond geïnstalleerd, wat dit een van haar eerste publieke optredens als burgemeester maakte. “Ik vind het feest van Sinterklaas ook gewoon heel belangrijk”, vertelt de burgemeester. “We doen het samen, het is warm, het is ook gewoon iets wat bij Nederland hoort en bij Leiderdorp”.

Advertentie

Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×