Wijkvereniging Maredorp zet zich in voor leefbaarheid en wil dat de subsidie wordt geindexeerd. (Foto: Louis Smit)

Wijkvereniging Maredorp baalt van verdeling budget over meerdere doelen

Voorzitter Arthur Elias van wijkvereniging Maredorp is boos over de voor hem onbevredigende reactie van wethouder Abdelhaq Jermoumi op de financiële noodkreet van de wijkvereniging. “Onze subsidie is achteruitgehold door het uitblijven van indexatie terwijl andere belangenverenigingen zoals het Centrummmanagement Leiden wel geïndexeerd zijn”, zegt Elias.

Wijkvereniging Maredorp had in haar noodkreet om verhoging van de subsidie gevraagd voor de uitvoering van haar opdracht. Deze omvat het bevorderen van de leefbaarheid en de levendigheid van de wijk. Zo ontvangen alle bewoners en ondernemers in de wijk elk kwartaal het wijkblad, de Marepost, en wordt er tweemaal per jaar voor de 250 leden een borrel georganiseerd ter bevordering van de sociale cohesie.

Wethouder Jermoumi van kansengelijkheid, jeugd en onderwijs had in zijn reactie laten weten dat er in de loop der jaren een aantal nieuwe wijkverenigingen bij is gekomen en dat het beschikbare bedrag over meer inwoners moet worden verdeeld. “Daarnaast worden uit dit budget soms ook kleine bedragen vrijgemaakt om nieuwe wijkverenigingen te helpen bij de oprichting met bijvoorbeeld de betaling van de notariskosten”, zo antwoordde de wethouder.

Bloeden
“Wij moeten dus bloeden omdat de gemeente het totaalbedrag gaat besteden aan meer doelen”, concludeert Arthur Elias. “Naar mijn mening zou ons probleem gemakkelijk opgelost kunnen worden door het bedrag dat per inwoner wordt toegekend jaarlijks te indexeren.”

 

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×