Leerlingen van de bakkersopleiding van mboRijnland zijn trots op hun werk. Het is hoog tijd dat de rest van de stad dat ook meer uitdraagt, vindt de gemeente Leiden. (Foto: Jelle Broekstra)

Gemeente Leiden wil aanzien en positie van mbo verbeteren

Het mbo is een onmisbare schakel in de kennisstad die Leiden is. Dat zegt wethouder Fleur Spijker (kennis) die vandaag met een gelijknamige notitie komt. Daarin worden drie pijlers beschreven om de positie en het aanzien van het mbo in Leiden te verbeteren.

“We kunnen niet zonder mbo-studenten. Ze maken Leiden als kennisstad af”, zegt Spijker die hoopt te bereiken dat mbo-studenten zich meer gewaardeerd gaan voelen dan nu vaak het geval is. “Het is niet voor iedereen beter om naar de universiteit te gaan. Soms past een opleiding voor een praktisch beroep gewoon beter bij iemand. Dat heeft niks met hoger of lager onderwijs te maken. Die termen gaan we dan ook niet meer gebruiken.”

De bestaande samenwerking tussen wetenschappelijk onderwijs, hbo en mbo zorgt er volgens Spijker voor dat het welzijn van studenten al veel meer aandacht krijgt en daardoor ook verbetert. Zo zijn er afspraken gemaakt in een gezamenlijke ‘Verklaring Studentenwelzijn’ en is er een welzijnsweek.

 

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×