Koken zonder dieren: groentestoof van koolraap en tomaat

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Martine: “Ik gebruikte dit keer tortellini met eekhoorntjesbrood. In plaats van tortellini kan je ook rijst of couscous erbij serveren. Net zo lekker.”

Ingrediënten – voor 4 personen
400 gr tortellini
1 koolraap
500 gr snijbonen, in ruitjes
750 gr tomatensaus
½ bakje kerstomaatjes, gehalveerd
1 ui
2 teentjes knoflook
tijm
Zout en peper
Olijfolie om in te bakken

Bereiding
Pel en snipper de ui, hak de knoflook fijn, was en snij de snijbonen in ruitjes, was en halveer de kerstomaatjes. Schil de koolraap en snijd in blokjes.
Pak een flinke braadpan en fruit de ui. Voeg na een paar minuten de blokjes koolraap en de tijm toe en bak even mee.
Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. Laat de groenten 15 minuten stoven.
Voeg de snijboontjes en de halve kerstomaatjes toe en laat nog eens 15 minuten stoven.

Kook, terwijl de groenten gaar stoven, de tortellini beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Controleer of de koolraap gaar is. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×