Pilgrim Nation gepresenteerd door Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León. (Foto: Gerry van Bakel)

Pilgrim Nation: American footballseizoen echt begonnen

November is bij uitstek de maand die in de Verenigde Staten in het teken staat van football. Het honkbalseizoen is achter de rug en Thanksgiving, dat altijd op de vierde donderdag in november valt, is de dag dat traditioneel naar football wordt gekeken. Deze maand daarom ook veel aandacht voor deze sport in Pilgrim Nation. Pilgrim Nation is een maandelijks programma over Amerikaanse sporten met een Leidse twist.

Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León beginnen de uitzending met Erin Matson die in april van dit jaar virtueel te gast was in Pilgrim Nation. Zij werd in haar eerste seizoen als hoofdcoach van het hockeyteam van UNC meteen landskampioen.

Daarna was het tijd voor het laatste nieuws uit het college basketball en vooral college football. In het college football is het rivalry weekend, de laatste speelronde van de reguliere competitie. Aangezien de ‘bracket‘ voor de play-offs nog niet helemaal vaststaat, zijn de wedstrijden zeker van belang, wat de rivaliteit alleen maar heftiger zal maken. Vervolgens aandacht voor  de impact van de nieuwe Franse superster Victor Wembanyama op de NBA, de opmerkelijke terugkeer van Chet Holmgren en het nieuwe bekertoernooi.

In het derde kwart is het tijd voor de college traditions, deze keer het verhaal van de Sooners en de Boomers van The Oklahoma University.

Van college football naar de NFL is een kleine stap. Het seizoen is nu voor ongeveer  twee derde gespeeld. Duidelijke favorieten komen naar voren, wat vooral opvalt zijn de vele quarterbacks die geblesseerd zijn geraakt. Zij vertegenwoordigen ongeveer een waarde van 1 miljard dollar en zitten dus in de lappenmand.

Verder de tegenvallende teams, de verrassingen en de dark horses. Welke spelers en coaches vallen op en welke vallen tegen. De volgende uitzending is op 20 december 2023 en dan duidelijk worden wie er in aanmerking gaan komen voor de Super Bowl dit seizoen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×