Vanaf maandag 4 december worden de pontons weer in de Nieuwe Rijn gelegd. (Foto: Chris de Waard)

Aftellen naar Drijvende IJsbaan in Leiden

Eind volgende week gaat de Drijvende IJsbaan Leiden weer open. Vanaf zaterdag 9 december kan iedereen er weer een maand lang terecht om te schaatsen of mee te doen aan een van de vele activiteiten op het ijs.

Dat de ijsbaan vanaf aanstaande maandag wordt opgebouwd was dit jaar trouwens niet zo vanzelfsprekend als in andere jaren. In juni gingen bijna alle eigen materialen van de ijsbaan verloren bij een grote brand in Ter Aar. Daar lagen de houten huisjes en rubber matten opgeslagen.

Jeroen Weijermars van de organiserende stichting Sport in Beeld over de Drijvende IJsbaan die vanaf aanstaande maandag weer wordt opgebouwd.

De Drijvende IJsbaan is een van de evenementen die in Leiden worden georganiseerd tijdens de Winter Wonder Weken. Naast recreatief schaatsen voor iedereen, worden er ook tal van activiteiten op het ijs georganiseerd. Schaatsen voor schoolklassen, ketelcurling voor teams, skating blind voor mensen met een visuele beperking en een prikkelarme schaatsmiddag zijn maar enkele voorbeelden. Het hele programma staat op de website van de ijsbaan.

Leiden Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×