De groene doos van Groene Piet staat in de Sterrentuin bij de balie van Incluzio. (Video: Brigit Disseldorp)

Milieu Educatief Centrum Leiderdorp weer begonnen met Groene Piet actie

Na het succes van vorig jaar houdt het Milieu Educatief Centrum in Leiderdorp ook dit jaar een ‘Groene Piet actie’. Daarmee zamelt het MEC tweedehands cadeaus in zodat Leiderdorpse huishoudens die het financieel zwaar hebben, ook een fijne pakjesavond kunnen hebben op 5 december.

Vorig jaar was de eerste editie van de Groene Piet actie. Toen werden er cadeaus ingezameld voor Oekraïense kinderen. De opbrengst was toen zo’n 270 sinterklaascadeautjes. Dit jaar gaat het voor het MEC niet om de cijfers. “We zamelen in wat er wordt aangeboden en als er pakjes overblijven gaan die naar de weggeefwinkel of de kringloop. Die krijgen dus ook een goede bestemming”, aldus Melody Dijkstra van het Milieu Educatief Centrum.

Het gaat vooral om tweedehands speelgoed voor kinderen in basisschoolleeftijd. Het speelgoed moet schoon en niet kapot zijn en het liefst nog in de originele verpakking zitten.

De Groene Piet actie wordt gehouden in samenwerking met Incluzio Leiderdorp. Volgens Incluzio zijn er veel gezinnen in Leiderdorp die deze hulp kunnen gebruiken. “Het zijn ongeveer 1.300 huishoudens die op 130 procent van het sociaal minimum zitten”, vertelt Robert van Egmond van Incluzio Leiderdorp. “Dat zijn de gezinnen die voor deze actie in aanmerking komen”. Lang niet al deze huishoudens zijn bekend bij Incluzio. Daarom vraagt Incluzio hen om contact op te nemen. Dat kan via het spreekuur of door te bellen naar Incluzio Leiderdorp op 071-5413536.

De groene doos van Groene Piet staat in de Sterrentuin bij de balie van Incluzio. Op 4 december worden alle ingezamelde cadeaus uit deze kist uitgedeeld aan de gezinnen.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×