Anita van der Voort en Marlies Tiepel organiseren op woensdag 29 november een Geldfestival in Huis van de Buurt Op Eigen Wieken. (Foto: Gerry van Bakel)

Koorddansen met geld: Geldfestival op 29 november in de Merenwijk

Wat is armoede? Hoeveel geld heeft een mens nodig? Vaak komt het neer op: kun je elke maand de huur betalen, elke dag eten op tafel zetten en een nieuwe koelkast kopen als de oude kapotgaat? Goed met geld omgaan kan een lastige opgave zijn. “Kom allemaal naar het Geldfestival”, zegt organisator BuZz Leiden.

In de serie Koorddansen met geld verkent Sleutelstad de wereld van het ontbreken van geld. Marlies Tiepel, ontwikkelmakelaar BuZz Leiden, gaat voorop bij een rondje langs loketten, diensten en initiatieven die mensen met een smalle beurs bijstaan. Minimaregelingen, toeslagen, subsidies, schuldhulpverlening, hulp bij administratie en digitale vaardigheden. Er lijkt van alles voorhanden, maar wordt vaak niet gevonden. Op het Geldfestival woensdag 29 november in Huis van de Buurt Op Eigen Wieken komt alles bij elkaar.

Laatste aflevering Koorddansen met geld: verslaggeefster Gerry van Bakel gaat op stap met Marlies Tiepel, ontwikkelmakelaar BuZz Leiden.

“Er is echt heel veel te halen op ons Geldfestival”, zegt Anita van der Voort van BuZz Leiden die als meewerkend voorvrouw dit festival organiseert. “We leggen de rode loper uit voor onze bezoekers. Er is naast veel informatie ook veel gezelligheid. We hebben een popcornmachine en een photobooth. Daarnaast komen er ook twee wethouders die in gesprek gaan met iedereen die vragen heeft.”

Op het Geldfestival willen de organisatoren van geld een feestje maken. “Juist voor mensen die niet zoveel geld hebben”, zegt Van der Voort. “Mensen schamen zich vaak als ze hulp nodig hebben en dat snap ik ook wel; je bent volwassen en je wil je zaakjes goed op orde hebben. Dan is het lastig om te zeggen dat je je kinderen geen eten kan geven. Wij willen met dit festival de drempel zo laag mogelijk maken. En dus is er ook livemuziek, eten en drinken en de toegang is gratis.”

Welkom
Het Geldfestival is op woensdag 29 november in Huis van de Buurt Op Eigen Wieken in de Merenwijk. Aanvang 10.00 uur en het festival duurt tot 16.00 uur. Iedereen is welkom.

In de serie Koorddansen met geld gaat verslaggeefster Gerry van Bakel samen met ontwikkelmakelaar Marlies Tiepel op stap langs loketten, diensten en ervaringsdeskundigen om meer te weten te komen over armoedebestrijding in Leiden. Eerdere afleveringen verschenen op maandag 20 november, dinsdag 14 november, dinsdag 7 november, dinsdag 31 oktober, dinsdag 24 oktober, dinsdag 17 oktober, woensdag 11 oktober, dinsdag 26 september, donderdag 21 september en maandag 11 september.

Economie Leiden Maatschappij Koorddansen met geld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×