(Foto: Sheltersuit)

Slapen op straat tijdens 'Sleep Out'

Terwijl de nachten weer kouder worden, organiseert De Binnenvest samen met Stichting Sheltersuit een zogenaamde Sleep Out. Medewerkers van De Binnenvest, de Leidse stichting die onder andere dak- en thuislozen ondersteunt, slapen in de nacht van donderdag op vrijdag in de buitenlucht. Zonder tent of dak boven het hoofd.

Het doel van de actie is om aandacht te vragen voor dakloosheid in Leiden en geld in te zamelen. Met elke driehonderd euro die wordt opgehaald kan één Sheltersuit worden gemaakt. Dat is een wind- en waterdichte jas met een afritsbare slaapzak. De stichting Sheltersuit heeft wereldwijd al meer dan 20.000 mensen in nood geholpen. Sociaaleconomische daklozen, vluchtelingen in kampen en ramp- en oorlogsslachtoffers.

“Wij zien in ons werk dagelijks wat dakloosheid, en de problematiek die hier vaak mee samenhangt, doet met iemands leven en waardigheid”, vertellen Saskia America en Marten van Walen van De Binnenvest. “Een warme beschutte plek is bij lange na niet voldoende, maar kan wel een allereerste stapje zijn”.

Ze roepen ook collega’s op van de andere zorgorganisaties, de gemeente Leiden en buurtbewoners om mee te slapen tijdens de Sleep Out. “Alleen samen kunnen we het complexe probleem van dakloosheid aanpakken. In een poging een heel klein beetje te begrijpen waar onze cliënten vandaan komen, lijkt het ons mooi om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een koude nacht buiten.” De actie wordt gehouden op diverse plaatsen in Nederland.

Meer informatie over de Sleep Out is te vinden op de website sheltersuit.com

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×