De rotonde op de Persant Snoepweg ter hoogte van de McDonalds. (Foto's: Robbert van Cleef)

Herstellen straatverlichting Leiderdorp duurt lang door complicaties

De storingen van straatverlichting in meerdere delen van Leiderdorp komen in de meeste gevallen door doorgebrande lampen. In dat geval is herstel binnen vijf dagen mogelijk, maar soms zijn er zekeringen stuk of is er wat ernstigers aan de hand. “Dan kan het langer duren”, zegt het college op vragen van D66.

De partij maakte zich zorgen over onveilige situaties en wilde van het college weten hoe vaak storingen voor komen, hoe vaak er over geklaagd wordt en wat de oorzaak is van de problemen. Wanneer er iets anders aan de hand is dan een kapotte lamp moet netbeheerder Liander ernaar kijken. Die kan een storing die veroorzaakt wordt door een doorgebrande zekering snel verhelpen.

Brief
Wanneer een lamp of zekering niet de oorzaak is van het probleem kan het al snel langer duren. “Dan moet Liander uitzoeken waar het probleem zit, en dat is niet altijd direct duidelijk.” De netbeheerder moet iedereen in de buurt in zo’n geval een brief sturen dat hun stroomvoorziening kan wegvallen tijdens de reparatie. “Dan duurt het vaak langer dan tien dagen”, zegt het college in de beantwoording van de vragen.

Volgens het college zijn er in weinig gevallen meldingen vanuit burgers binnengekomen over onveilige situaties. Wanneer de gemeente op de hoogte gebracht wordt van een storing wordt hier direct actie op ondernomen, door een aannemer of Liander in te schakelen. “En in de wintermaanden rijdt er regelmatig een ambtenaar door de gemeente om te controleren of de lampen nog werken. Als dat niet zo is, dan zet die het direct door naar de juiste partij.”

 

 

 

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×