Rob Kloosterman Krijgt Parel van Voorschoten
Voor het eerst was de 78-jarige Kloosterman sprakeloos. (Foto: Marjolein Altena)

Parel van Voorschoten voor Rob Kloosterman

Hij was in 2008 de drijvende kracht achter de nieuwsbrieven voor ouderen. Dat resulteerde in de oprichting van het Seniorenmagazine 2009. Het blad heeft inmiddels een oplage van 4.000 exemplaren. Rob Kloosterman was bij de oprichting en zit al vijftien jaar in de redactie. Voor al die jaren vrijwilligerswerk kreeg hij donderdag de Parel van Voorschoten uitgereikt door burgemeester Nadine Stemerdink.

Een smoes hoefde er niet te worden verzonnen. Het was de eindejaarsborrel van de Stichting Senioren Voorschoten, verantwoordelijk voor de uitgifte van het magazine. Burgemeester Stemerdink kreeg het eerste exemplaar van de kersteditie uitgereikt maar nam daarna zelf het woord en richtte zich tot de frontman van het blad.

Sprakeloos
Voor het eerst was de 78-jarige Kloosterman sprakeloos. “Ik wist het niet, het was een complete verrassing.” Hij doet de eindredactie van het magazine, redigeert, coördineert en publiceert actuele informatie van vrijwilligersorganisaties, semipublieke instellingen en de overheid. Hij coördineert de productie en distributie van het magazine en doet de acquisitie van adverteerders. Bovendien neemt Kloosterman actief deel aan de bestuursvergaderingen van de stichting. Hoewel hij geen deel uitmaakt van het bestuur, is hij wel nog steeds een belangrijke adviseur.

“We hebben zo’n veertig vrijwilligers die meewerken”, vertelt Kloosterman. “Hans Timmerman is net als ik er vanaf het begin bij betrokken. En Peter Verschoor ook, met uitzondering van een paar jaar is hij voorzitter van het bestuur. We hebben veel columnisten en mensen die op een andere manier meewerken en schrijven.”

Steunstichting
Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Vooral financieel is de uitgifte van het magazine nogal eens een uitdaging. “Zeker toen de prijzen van papier omhooggingen. Er waren momenten dat ik het niet meer zag zitten maar dan komt er altijd weer een oplossing. Zo heeft de Steunstichting Gezond Voorschoten bijgedragen en nam sportcoördinator het sportieve deel voor zijn rekening en Michiel Nooij de culturele activiteiten.”

Genoeg mensen dus maar zoals Kloosterman eerder dit jaar in de krant meldde, wil hij zijn werkzaamheden gaan afbouwen en is op zoek naar opvolging. Meer weten? Kijk op seniorenvoorschoten.nl.

Verslaggever Marjolein Altena in gesprek met Nadine Stemerdink en Rob Kloosterman.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×