recept pompoensoep
Een warme pompoensoep is altijd lekker in de herfst. (Foto: Marleen Hogendoorn)

Koken zonder Dieren: warm pompoensoepje

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Marleen Hogendoorn.

Ah, de blaadjes vallen van de bomen. Veel regen en kou. Dan is het tijd voor een heerlie de peerlie pompoensoepje. Vegan, gezond en lekker.

Voor 2-4 personen heb je nodig:

1 grote biologische pompoen (daarvan kan je de schil gewoon gebruiken)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 groentebouillonblokjes
(olijf)olie
kruiden: chilipeper, zout

Snijd de pompoen in stukken van ongeveer 5 centimeter. Gooi ze in een ovenschaal samen met de knoflook en besprenkel met zout, chilipeper en (olijf)olie en bak het een half uur op 190 graden zodat de stukjes lekker zacht zijn. Zet een soeppan op. Snijd een ui en bak die glazig in de pan. Doe vervolgens de stukken pompoen en teentjes knoflook erbij. Even roeren. Dan 1 liter water erbij en breng het aan de kook. Mik de groentebouillonblokjes erbij. Nog meer roeren. Laat even staan en pureer dan tot een lekkere dikke soep. Serveer in leuke kommen. Ik doe er altijd een schepje hummus bij, want dat maakt alles nog lekkerder.

De overgebleven pompoenpitten kun je trouwens roosteren met zout en chilipeper, zo heb je een lekkere snack. Ook lekker bij de soep.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×