Stefan Heuker en Helma van der Boom met hun bekers.
Stefan Heuker en Helma van der Boom wonnen zilver op het NK Showdown. (Foto: GSV De Sleutels)

Tweemaal Leids zilver op NK Showdown

Twee leden van het Leidse GSV De Sleutels hebben zaterdag eremetaal gewonnen op het NK Showdown. Stefan Heuker en Helma van der Boom legden allebei beslag op het zilver.

​Showdown is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap en wordt gespeeld met een afgeplakte skibril op. Het is een snelle sport die lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey, maar met eigen spelregels. Aan beide zijden van een speciaal ontworpen tafel zit een doel dat verdedigd moet worden. Er wordt gespeeld met een rinkelbal van hard kunststof waar je met een rechthoekig batje tegenaan slaat om zo te scoren in het doel van de tegenstander.

GSV De Sleutels-speler Jeroen Tulp deed ook mee aan het NK, maar wist de eindstrijd niet te halen. In de nationale competitie staat hij echter bovenaan de ranglijst. De komende weken staan de trainingen in het teken van de voorbereidingen op het vervolg van de nationale competitie in januari en februari, eind januari een internationaal toernooi in Pajulahti (Finland) en het eigen Sleuteltoernooi op 3 februari 2024.

Er wordt bij De Sleutels getraind op vrijdagavond in Huis van de Buurt Morschwijck in Leiden. De spelers komen uit de zeer wijde regio. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de vereniging om de sport te proberen. Dat kan via secretaris Jim Pons (06 82 68 14 33) ow via de website van GSV De Sleutels. De normale speelavonden zijn op vrijdagavond in Huis van de Buurt Morschwijck aan de Topaaslaan in Leiden.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×