Senna Matoug van GroenLinks/PvdA studeerde in Leiden en woont er ook. (Foto: Sleutelstad)

Een op de zeven nieuwe Kamerleden studeerde in Leiden

Ongeveer een op de zeven nieuw verkozen leden van de Tweede Kamer heeft aan de Universiteit Leiden gestudeerd, zo blijkt uit een overzicht van deze universiteit. Daarentegen wonen maar enkele van de nieuwe Kamerleden in de Leidse regio.

Volgens het overzicht hebben 22 van de 150 nieuw verkozen leden van de Tweede Kamer aan de Universiteit Leiden gestudeerd of er promotieonderzoek gedaan. De fracties van GroenLinks/PvdA en NSC tellen elk vijf oud-studenten uit Leiden.

Drie alumni van de Universiteit Leiden komen in de Tweede Kamer voor de VVD, twee voor de PVV, twee voor D66 en twee voor het CDA. De fracties van BBB, PvdD en FVD hebben er elk één. De lijsttrekker van het CDA tijdens de afgelopen verkiezingscampagne, Henri Bontenbal, studeerde Natuur- en Sterrenkunde in Leiden. Thierry Baudet van FVD promoveerde er in de Rechtsfilosofie.

Woonachtig
Volgens gegevens van de Tweede Kamer wonen maar een paar van de nieuwe leden in de Leidse regio. Leiden is de woonplaats van Senna Maatoug (GroenLinks/PvdA). Zij studeerde in die stad Politicologie en Bestuurskunde. Jan Paternottte (D66) woont in Leiderdorp en Bente Becker (VVD) in Wassenaar.

De nieuwe Tweede Kamer wordt op 6 december geïnstalleerd.

Leiden Leiderdorp Regio Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×