In de huidige winkelstraat moet meer groen en zitplekken komen. (Video: Birgit Disseldorp)

Dorpskern Wassenaar op de schop: 'Bomen, bankjes en een opfrisbeurt voor de winkels'

De dorpskern van Wassenaar moet op de schop. Grote winkelpanden staan leeg en de uitstraling van het centrum is ‘gedateerd’. Het winkelend publiek gaat steeds vaker naar de moderne Mall of the Netherlands in Leidschendam. Door het centrum flink te renoveren en de regels te versoepelen hoopt het Wassenaarse college de ondernemers en klanten terug naar het centrum te krijgen.

Wethouder Laurens van Doeveren heeft een duidelijk plan voor ogen. “Meer bomen, meer bankjes en de winkels krijgen een betere uitstraling”, vertelt hij. Om enkele grote winkelpanden nieuw leven in te blazen wil de wethouder dat ze een gesplitste functie krijgen. “Terwijl aan de voorkant van de grote, diepe panden winkels blijven, kan de achterkant van het gebouw voor iets anders worden gebruikt.” Of dit ‘anders’ extra woonruimte in Wassenaar betekent blijkt niet direct uit de plannen.

Gezellig
Bezoekers zijn enthousiast over de plannen. “Het mag wel een opknapbeurt gebruiken. Mensen gaan nu het dorp uit om dingen te kopen, dat vind ik jammer”, zegt een bewoner. “Het moet weer een gezellig winkelcentrum worden”, stelt een ander.

Investeren
Ook Van Doeveren vindt renoveren hard nodig. “Het is hard nodig om ons te kunnen onderscheiden. Dat kunnen ondernemers niet alleen. Wij als gemeente moeten ook laten zien dat we in het centrum investeren.”

Op 19 december wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad als deze instemmen starten de werkzaamheden begin volgend jaar.

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×