Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-redacteur Emy Leidelmeijer.
“We hebben het allemaal wel eens: je bent de hele dag onderweg en tussendoor ben je kletsnat geregend. Niks is dan lekkerder dan thuis komen en opwarmen. Wat mij altijd helpt ontdooien is een lekkere kom currysoep!”
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui (gesnipperd)
3 tenen knoflook
1 theelepel geraspte gember
1 1/2 eetlepel rode curry pasta
1 broccoli
1 rode paprika
400 ml kokosmelk
500 milliliter groentebouillon
150 mihoen
1-2 eetlepels oestersaus
Verse koriander
1 limoen
Bereidingswijze
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui, knoflook en gember even aan. Doe de paprika erbij. Vervolgens voeg je de currypasta toe en bak je het kort mee. Doe de bouillon en de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de broccoli en de mihoen toe en laat vervolgens alles circa drie tot vier minuten koken. Om meer smaak toe te voegen kan je kiezen voor een lekkere scheut oestersaus.
Voeg tot slot wat verse koriander en limoen toe om het af te maken.
Eet smakelijk!
NieuwsSleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907