Finn Bouwer gaat als eerste over de finish tijdens de Jan van der Geest cross. (Video: Robbert Beurse en Jelle Broekstra)

Dubbele winst voor Finn Bouwer (14) bij Jan van der Geest cross

Junior Finn Bouwer heeft zondag voor een spektakel gezorgd tijdens de veertigste editie van de Jan van der Geest cross in Zoeterwoude. De 14-jarige Bouwer won niet alleen bij het veldrijden maar was ook eerste op het ‘surplace’ onderdeel, waar juist zo langzaam mogelijk gereden moest worden.

Bij het veldrijden ging het erom dat de deelnemers zo snel mogelijk verschillende rondes over de grasvelden rond de landijsbaan van de organiserende IJsclub Zoeterwoude afleggen. Tot de laatste ronde reed Bouwer in de top drie. Vlak voor de finish zorgde een valpartij van Christiaan Hoekstra ervoor dat Bouwer de eerste plek kon bemachtigen.

Langzaamst
De Zoeterwoudenaar was zondag zowel het snelst als het langzaamst. “Omdat het de veertigste editie was zijn we gestart met een nieuw onderdeel. Surplace. Dit betekent ‘op de plaats’ en is een techniek waarbij de deelnemers juist proberen om zo langzaam mogelijk naar voren te rijden”, legt speaker Tom van der Meer uit. Bouwer deed het langst over de meter die de deelnemers moesten afleggen en was dus ook in deze discipline de winnaar.

Eerste vrouw
Iris van der Meer had de eer om als eerste vrouw te finishen. “Maar ik was ook de enige vrouw, dus dat stond al vooraf vast”, grapt ze na afloop. Van der Meer doet tevens een oproep: “Kom op dames, meld je aan zodat we volgend jaar die mannen even laten zien hoe het echt moet”, sluit ze strijdbaar af.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×