Auke en Jort van Augustinus over hun inzameling. (Foto: Maarten Mulder)

Augustinus zamelt cadeaus in voor lage inkomensgroepen

Studentenvereniging Augustinus gaat kerstcadeaus inzamelen voor mensen die ze niet zelf kunnen betalen. De vereniging stelt hiervoor vrijdag haar pand open. “We willen graag dat iedereen een leuke kerst kan hebben met cadeaus onder de boom”, zegt praeses Auke Hofman van Augustinus.

Het is de eerste keer dat Augustinus de actie organiseert. De vereniging hoopt dat zowel de eigen leden als inwoners van Leiden doneren bij de actie. “We organiseren dit met de PKvV die een budget heeft voor maatschappelijke initiatieven”, zegt Hofman. De Plaatselijke Kamer van Verenigingen is een samenwerkingsverband van Leidse studentenvereniging, en stelt vijfhonderd euro beschikbaar voor het initiatief. Daarmee wordt alvast een aantal cadeaus gekocht.

Biervlekken
De cadeaus die de vereniging inzamelt, zijn heel divers. “Denk aan spelletjes en speelgoed”, zegt penningmeester Jort Barnhoorn. De cadeaus hoeven ook niet nieuw te zijn. “Maar het moet wel compleet zijn en er netjes uitzien.” Donaties van de eigen leden worden hiernaast gecontroleerd op biervlekken, want spelletjes worden door studenten wel eens als drankspel ingezet. “Maar lever je cadeaus vooral in, dan kijken wij of het geschikt is.”

Ingezamelde cadeaus worden door Augustinus naar verschillende stichtingen gebracht. “Zo werken we samen met Stichting Sterk Huis. Die zamelt cadeaus in voor verjaardagen, Sinterklaas en dus ook voor kerst”, vertelt Barnhoorn.

Speelgoedbank
Ook de speelgoedbanken uit Zoetermeer en Haarlem worden bij het initiatief betrokken. “De speelgoedbank in Leiden is eerder dit jaar helaas gesloten dus daarom zijn we uitgeweken naar die twee steden.” Cadeaus komen zoveel mogelijk bij gezinnen uit de regio terecht, maar dit is gezien de locatie van de speelgoedbanken niet helemaal te garanderen. “Maar het belangrijkste is dat de cadeaus terecht komen bij kinderen die anders niets zouden krijgen”, vindt Hofman.

Op 15 december vindt de inzameling plaats. Tussen 14.00 en 16.00 kunnen de cadeaus ingeleverd worden in het pand van de vereniging aan het Rapenburg 24. Mensen die binnen deze tijden niet kunnen, kunnen de cadeaus ook later nog langsbrengen, maar wel voor dinsdag of woensdag, want dan worden de cadeaus naar de stichtingen gebracht.

Presentator Maarten Mulder in gesprek met Auke en Jort van Augustinus over hun inzameling.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×