(Foto: Chris de Waard)

Onderzoek Berends gaat langer duren: Lenferink blijft tot juni in Gelderland

Het onderzoek naar het gedrag van de Gelderse commissaris van de Koning John Berends is pas in juni klaar. Dat staat in een brief aan Provinciale Staten van Gelderland. Dat is een stuk later dan eerder de bedoeling was. Totdat het onderzoek er is, blijft de Leidse oud-burgemeester Henri Lenferink aan als waarnemend commissaris van de Koning.

Dat het onderzoek later klaar is, komt ook doordat het pas later kan beginnen. Pas vorige week werd duidelijk dat KPMG het gaat uitvoeren. Veel onderzoeksbureaus stonden niet te trappelen om het onderzoek uit te voeren, meldt Omroep Gelderland.

Als het onderzoek er is, buigt Provinciale Staten van Gelderland zich erover. In een extra vergadering moet dan de vraag beantwoord worden of Berends zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Als blijkt dat dat zo is, heeft hij daarmee een integriteitscode geschonden en wordt zijn terugkeer erg onwaarschijnlijk.

Berends werd na de zomer in het regionale dagblad De Gelderlander beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, hijzelf ontkent dat en heeft zijn functie neergelegd in afwachting van de uitkomst van het onderzoek.

Leiden Politiek Commissaris van de Koning Lenferink


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×