Tijdens de kerstreis wordt het kerstverhaal verteld. (Video: Robbert Beurse en Linda Mooijman)

Kerstreis Swetterhage is voor iedereen: 'Gezelligheid met elkaar'

Op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude werd woensdagavond de jaarlijkse kerstreis georganiseerd. Iedereen is welkom langs het lint van licht dat langs de verschillende gebouwen loopt waar 340 mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Onderweg werd het kerstverhaal verteld, maar natuurlijk was er ook ruimte om te zingen, te eten en te drinken. Net als vorig jaar is de opbrengst van de versnaperingen voor de achtergebleven gezinnen van de Oekraïners die op Swetterhage wonen.

Bewoners van Swetterhage wandelen samen met andere Zoeterwoudenaren over de verlichtte paden. “Dat is nou juist wat dit zo leuk maakt. Gezelligheid met elkaar”, vertelt een bezoeker. Herders, schapen, Maria, Josef, wachters, een ster, drie koningen en natuurlijk Jezus maken het verhaal compleet. Onderweg zorgen verschillende koren voor extra kerstsfeer.

Kerstpakket
De werkgroep Oekraïners in Zoeterwoude verkoopt verschillende hapjes en drankjes om geld in te zamelen voor de vrienden en familie van de vluchtelingen die in een van de gebouwen op terrein worden opgevangen. “Met de opbrengst maken we voedselpakketten die de Oekraïners kunnen opsturen. Het is echt een soort kerstpakket met onder andere koekjes die door leerlingen van Basisschool Het Avontuur zijn gebakken en versierd”, weet initiatiefnemer Yvonne van der Geest.

Zo’n honderd Zoeterwoudenaren kwamen op de kerstreis af.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×