(Foto: Chris de Waard)

Nieuwe busdienstregeling Arriva in Leiden vanaf 7 januari

Arriva voert op zondag 7 januari 2024 de nieuwe dienstregeling in voor de regio Zuid-Holland Noord. Dit betekent bijvoorbeeld andere vertrektijden, gewijzigde routes en ook extra of vervallen ritten. Voor Leiden gaat het met name om lijn 90 die van Leiden Centraal naar Lisse rijdt.

De route van lijn 90 door het Leiden Bio Science Park wordt gelijkgetrokken met die van lijn 38. Lijn 90 rijdt in de nieuwe situatie via de Plesmanlaan in plaats van via de Posthofrotonde, omdat de route tussen halte Leiden Centraal Westzijde en halte Zernikedreef volgens Arriva erg vertragingsgevoelig is. Voor doorgaande reizigers zorgt deze wijziging voor een meer betrouwbare reis. Lijn 90 stopt ook bij halte Darwinweg/Naturalis. De haltes Leiden Centraal Westzijde (bij het LUMC) en Posthof van deze lijn komen te vervallen.

Arriva kijkt ieder jaar naar de routes van de verschillende buslijnen. Daarbij wordt gekeken hoe vaak de bussen rijden en of reizigers nog makkelijk kunnen overstappen op de trein of andere buslijnen. De wijzigingen doet Arriva in overleg met onder andere reizigersvereniging ROVER. Op deze manier wil Arriva een dienstregeling bieden die zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van de reizigers.

Meer informatie en de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling zijn te vinden op arriva.nl/dienstregeling. Ook in de reisplanner zijn alle wijzigingen te zien.

Leiden Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×