De Ommedijk in Leiderdorp. (Foto: PR)

Woonzorg en Rijnhart Wonen ruilen vastgoed

Woningcorporaties Woonzorg Nederland en Rijnhart Wonen ruilen twee wooncomplexen. Woonzorg Nederland draagt 106 eengezinswoningen in Voorschoten over aan Rijnhart Wonen. Het gaat om een combinatie van huurwoningen in de vrije sector en sociale huur. Rijnhart Wonen draagt in ruil hiervoor het Leiderdorpse woon-zorgcomplex De Ommedijk over aan de seniorenhuisvester Woonzorg Nederland.

Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen is blij met de ruildeal. “Door de 106 woningen aan onder andere de Jan van Galenlaan en Boschgeest over te nemen, blijven we zowel huurders met een lager als hoger (midden)inkomen bedienen. Ook voor de voornamelijk seniore huurders van De Ommedijk in Leiderdorp is de ruil een goede ontwikkeling. Woonzorg Nederland is met landelijke ervaring specialist in wonen voor senioren, met of zonder zorgvraag.”

  • Boschgeest
    Boschgeest
  • De Ommedijk
    De Ommedijk

Senioren
Volgens bestuursvoorzitter Cees van Boven van Woonzorg Nederland sluiten de woningen in het wooncomplex De Ommedijk naadloos aan op de groeiende behoefte aan woonvormen en specifiek zorgvastgoed voor senioren. Dat heeft alles te maken met de toenemende vergrijzing. “We zijn dan ook verheugd dat we het woon-zorgcomplex De Ommedijk overnemen. We kiezen bewust voor een ruiltransactie met een lokale woningcorporatie. Op deze manier blijven de woningen beschikbaar in de sociale sector, want de opgave in de regio is groot.”

De Ommedijk bestaat uit 51 reguliere, betaalbare woningen. “Het mooie van dit complex is dat ondernemers, zorgpartners en de veelal seniore bewoners met of zonder zorgbehoefte onder éeén dak zijn gehuisvest.”

Huurders kunnen gewoon in hun woning blijven wonen en het huurcontract verandert niet. Ook de bedrijven en zorgpartners blijven hun bedrijfsruimte in De Ommedijk gewoon gebruiken. Alle huurders van de woningen in Voorschoten en van De Ommedijk in Leiderdorp ontvingen in november al een brief over de overname en wat dit voor hen betekent.

Leiderdorp Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×