Burgmeester Van der Velden nodigde een aantal Leidse boa's deze week uit. (Foto: LinkedIn Peter van der Velden)

Burgemeester Van der Velden vierkant achter Leidse boa's

De denigrerende uitspraak over boa’s die columnist/schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus, afgelopen week deed in het televisieprogramma ‘Vandaag Inside’ komt hem op veel kritiek te staan. Eus zei daar dat ‘als je niets kan, je altijd nog boa kunt worden’.

Ook de Leidse waarnemend burgemeester Peter van der Velden is bepaald niet gecharmeerd van de uitspraken en steekt de Leidse boa’s een hart onder de riem. “Vrijheid van meningsuiting moeten we koesteren, maar het vraagt ook om verantwoordelijkheid”, aldus Van der Velden. “Eus ging de mist in door zich op televisie laatdunkend uit te laten over boa’s. En ik kan als burgemeester én als inwoner mijn ergernis hierover niet verbloemen. Dit verdienen boa’s niet. Zijn oliedomme uitspraken ondermijnen de positie van onze boa’s en zijn gewoonweg onwaar.”

De boa’s lieten sinds de gewraakte uitspraken op de landelijke televisie al weten er veel last van te hebben bij de uitoefening van hun taken. Ze zijn dan ook blij met de steun van de burgemeester die ze van de week uitnodigde voor een gesprek. “Hartelijk dank voor de uitnodiging en de ontvangst. En natuurlijk ook voor de waardering voor het werk dat wij doen. Het is fijn te weten dat een burgemeester van de stad waar we werken naast ons staat en ons steunt.”

Vander Velden is bijzonder trots op de inzet van de Leidse boa’s. “Hun dagelijkse professionele inspanningen hebben grote impact op de leefbaarheid van onze samenleving. Boa’s vergroten de veiligheid, hebben een zeer sterke signaalfunctie en nemen de politie veel werk uit handen. Zij verdienen respect en waardering voor hun onmisbare werk. Van mij krijgen de boa’s dik verdiende complimenten.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×