Bakker van Maanen aan de Dorpsstraat in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse)

Bakker van Maanen blijft in Zoeterwoude

De winkel van Bakker van Maanen aan de Dorpsstraat in Zoeterwoude-Dorp sluit voorlopig toch niet haar deuren. Eerder werd bekend dat de bakkersketen zou vertrekken uit het dorp. Het pand stond enige tijd te huur, maar is inmiddels, op verzoek van de bakker zelf, weer van de markt.

De ‘andere’ bakker in het dorp, Bakkerij ’t Watertje, blijkt de reden te zijn van het ingetrokken besluit van Van Maanen. Na 90 jaar heeft de familie van der Geest, die ’t Watertje runt, besloten dat zij op 29 februari 2024 definitief de deuren van de bakkerij sluiten. Van Maanen ziet, als enige overgebleven ambachtelijke bakker in het dorp, voldoende kansen en besluit om voorlopig te blijven.

“Als ’t Watertje haar deuren sluit, willen wij graag de service blijven bieden aan de klanten in deze buurt. Daardoor is een vertrek vooralsnog niet aan de orde”, zegt Henk-Jan van Maanen die samen met zijn broer Johan aan het roer van de bakkerijketen staat. In mei vorig jaar nam Van Maanen de bakkerswinkel in Zoeterwoude over van Tijsterman Bakkers. In totaal heeft de keten vijftig winkels in Noord- en Zuid-Holland, waaronder een tweedekanswinkel aan het Kooiplein in Leiden.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×