Elsbeth Zonnevylle is voorzitter van de cliëntenraad. (Foto: PR)

Cliëntenraad Alrijne Ziekenhuis op zoek naar nieuwe leden

De cliëntenraad van het Alrijne Ziekenhuis zoekt nieuwe leden. “Door daar lid van te worden kan je de belangen behartigen van patiënten in een groot regionaal ziekenhuis”, vertelt de voorzitter van de cliëntenraad, Elsbeth Zonnevylle. Op jaarbasis ziet Alrijne zo’n 350.000 patiënten, onder meer op ziekenhuislocaties in Leiden, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp. Naast 4.500 medewerkers telt het ziekenhuis zo’n 650 vrijwilligers.

“Wij geven de patiënt een stem in het ziekenhuis”, aldus Zonnevylle. “Niemand wil patiënt zijn. Als je dat dan toch wordt, omdat je iets overkomt, dan wil je snel weer het ziekenhuis uit. Maar je wilt in het ziekenhuis wel goed gezien en gerespecteerd worden. Tijdens een verblijf in het ziekenhuis gebeuren dingen die voor jou als patiënt van belang kunnen zijn. De cliëntenraad kijkt bijvoorbeeld naar de inrichting van wachtruimtes, veiligheid en parkeerruimte, en geeft daar advies over aan het bestuur van het ziekenhuis.”

Elsbeth Zonnevylle vertelt bij Sleutelstad over de cliëntenraad van Alrijne Ziekenhuis.

Gezocht
“Het behartigen van het belang van cliënten doe je ook deels natuurlijk ook op basis van je eigen kennis, kunde en ervaring. Nieuwe leden van de cliëntenraad moeten in ieder geval stevig in hun schoenen staan zodat ze de belangen van patiënten op ieder niveau, bij medewerkers, artsen en de Raad van Bestuur, kunnen behartigen.” Leden van de cliëntenraad worden in principe benoemd voor een periode van minimaal vier jaar.

Zelf is Elsbeth Zonnevylle inmiddels al vier jaar met veel plezier voorzitter van de cliëntenraad van Alrijne. “Ik was met pensioen gegaan, maar ik vond dat ik op een gegeven moment toch weer iets moest doen. En juist de cliëntenraad staat midden in de maatschappij, zeker bij een groot regionaal ziekenhuis als het Alrijne.” Informatie over hoe lid te worden van de cliëntenraad is te vinden op www.werkenbijalrijne.nl.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×