Overhandiging van de eerste partij kerststollen aan de Voedselbank Leiden e.o.

Honderden kerststollen voor Oegandees schoolproject en Voedselbank

In de zomer van 2024 reist een groep Leiderdorpse jongeren naar Oeganda om daar mee te bouwen aan een laboratoriumlokaal in een middelbare school. Hierdoor krijgen kansarme jongeren uit de omgeving van het project toegang tot kwalitatief goed onderwijs. Deze reis wordt georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Leiderdorp.

De deelnemende jongeren zijn op dit moment druk bezig om het voor de reis benodigde bedrag in te zamelen. Een van de projecten is de verkoop van ambachtelijke kerststollen van bakkerij Wiltink uit Doetinchem die de stollen tegen kostprijs beschikbaar stelde. Hierdoor kon de volledige opbrengst voor het Oegandese schoolproject gebruikt worden. De afgelopen weken hebben de jongeren in totaal 768 kerststollen verkocht, aan vrienden, familie maar ook aan bedrijven.

Afgelopen zaterdag werden de laatste stollen verkocht aan klanten in de Praxis in Leiderdorp. Als extra bonus konden de klanten hun gekochte stol doneren aan de Voedselbank in Leiden. Op deze manier werden er ook nog 188 kerststollen voor de Voedselbank ingezameld.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×