Bewoners aan de Willem van der Zaandreef, Kortenaerstraat, Abraham van der Hulstlaan en de Jan van Gelderdreef wachten al een jaar. (Foto: PR)

Voorschotense huurders wachten nog steeds op eindafrekening 2022

Bewoners van de vier flats rondom de Abraham van der Hulstlaan zijn boos. Nog steeds hebben zij de eindafrekening van de verwarming over 2022 niet. En gezien de gestegen prijzen voor gas, vrezen ze een flinke naheffing. “Zo lang je niet weet waar je rekening mee kan houden, durf je geen euro uit te geven”, zegt de 62-jarige Ton.

De flats zijn eigendom van Rijnhart Wonen. Begin 2022 nam de woningbouwcorporatie 1132 woningen in Voorschoten over van Woonzorg. “Het zou allemaal beter worden werd ons beloofd, maar voorlopig merk ik daar nog niets van”, stelt hij teleurgesteld.

Blokverwarming
Deze flats hebben blokverwarming. Begin vorig jaar kregen de bewoners een brief met de vraag hoeveel ze dachten te gaan verstoken. “Dat was in mijn geval altijd vijftig euro, maar ik had wel in de gaten dat dat niet genoeg zou zijn. Voor de zekerheid heb ik het bedrag naar tachtig bijgesteld in de hoop dat ik dan niet zoveel hoef bij te betalen.”

Uitgesteld
Rijnhart Wonen stuurde in 2023 diverse brieven waarin stond dat de eindafrekening is uitgesteld. Waarom dat zo is, staat er niet bij. “Maar inmiddels is het al 2024 en we weten nog niks.” Mensen met een laag inkomen die een bijdrage in de energiekosten hebben gekregen durven het geld niet uit te geven uit angst dat ze straks niet genoeg over hebben. “Terwijl je aan de andere kant er wel moet staan als de woningbouwcorporatie wil langskomen voor reparaties of controles. Of dat nou schikt of niet. Dan moeten we maar een vakantiedag opnemen.”

Afrekenmethode
Een woordvoerder van Rijnhart Wonen probeert de situatie uit te leggen. “Toen we in 2022 deze woningen overnamen van de vorige woningcorporatie, hadden we verwacht dat het afrekenen uit twee administraties makkelijker zou zijn”, reageert hij desgevraagd. “Maar het blijkt dat wij een andere afrekenmethode gebruiken, daarom kost het meer tijd. Daarover hebben we de huurders geïnformeerd.”

Rijnhart Wonen belooft dat de bewoners uiterlijk eind februari 2024 kunnen verwachten.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×