Voorzitter Gerda van den Berg van Oud Leiden overhandigde de certificaten aan de cursisten. (Foto: PR)

Leiden telt eerste 21 Leidologen

De eerste 21 Leidologen hebben eind vorig jaar hun certificaat behaald. De basiscursus Leidologie is een initiatief van de Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) en Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO). De cursus is vooral bestemd voor mensen die nog niet zoveel weten over de Leidse geschiedenis.

In zes sessies van twee uur krijgen de cursisten een overzicht van de Leidse geschiedenis op verschillende plekken in de stad. De zes verschillende docenten lichten ieder een thema uit. Zo trapte Rudi van Maanen de cursus af met een historische tijdlijn. Hierna mochten de cursisten de depots van Erfgoed Leiden bezoeken. Cor Smit behandelde de verschillende bestuursvormen door de eeuwen heen en Ariadne Schmidt ging juist in op de bewoners van de stad.

Matthijs Burger nam de cursisten mee in een geanimeerd verhaal over de waardering voor de gebouwde stad en liet de belangrijkste gebouwen de revue passeren. Janneke van Asperen gaf in Museum De Lakenhal de cursisten een overzicht van de kunst in Leiden, met bezoek aan het museum.

Ten slotte mocht ook de universiteit niet ontbreken. Jos van den Broek nam dit onderwerp voor zijn rekening. “Al met al een gevarieerd programma, dat zeker herhaald wordt en dat is maar goed ook, want veel mensen zijn geïnteresseerd in de cursus”, zegt HVOL-voorzitter Gerda van den Berg.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×