Muziekcentrum Zoeterwoude
Het Muziekcentrum in Zoeterwoude-Dorp. (Foto: Robbert Beurse)

Muziekcentrum is honderd jaar oud: feestweek in Zoeterwoude

Het Muziekcentrum aan de Schenkelweg in Zoeterwoude-Dorp bestaat honderd jaar. Althans, het gebouw. Dat stamt uit 1923. Het pand viert dus in ieder geval haar jubileum en Zoeterwoude viert mee tijdens een speciaal voor dit feit georganiseerde feestweek. Het huidige Muziekcentrum werd in 1983 na een verbouwing officieel geopend.

Van zaterdag 13 januari tot en met zaterdag 20 januari worden verschillende activiteiten georganiseerd. “Veel met een knipoog naar de historie van dit gebouw”, vertelt organisator Stefan Zaal. Er wordt muziek gemaakt van honderd jaar geleden, VIOS en de St. Jan’s Fanfare, die al jaren in het gebouw repeteren, verzorgen een optreden en er is, net als in 1964, een kerkdienst.

Brand
Dat er een heilige mis in het Muziekcentrum wordt opgedragen, was een grote wens van Zaal. “Ik ben helemaal niet zo gelovig, maar hier zit een bijzonder verhaal aan vast”, vertelt hij bij Sleutelstad Radio. Nadat de St. Jan’s kerk in 1964 grotendeels door brand verwoest werd, deed het pand aan de Schenkelweg tijdelijk dienst als kerk. “Bij een honderdjarig bestaan hoort weer zo’n dienst en ik ben blij dat dit gelukt is.”

Clubhuis
De katholieke kerk en het ‘Patronaatsgebouw’, zoals het pand in de beginjaren heette, hebben vanaf de inzegening een bijzondere band gehad. “Het was eigenlijk een soort clubhuis voor de katholieke jongeren van Zoeterwoude. Een voorloper van het huidige Utopia”, weet Zaal. Veertig jaar geleden vonden de fanfares er een thuis en veranderde de naam in Muziekcentrum.”

Spannend
Het volledige programma is terug te vinden op de website van het evenement. Eén onderdeel wil Zaal graag extra noemen. “Op woensdagavond organiseren we een Comedynight. Grote namen uit de regio komen hun act opvoeren. Dit is uniek. Nooit eerder was er een dergelijk evenement in Zoeterwoude-Dorp”, vertelt de organisator enthousiast. Als de Comedynight een succes is, wil het Muziekcentrum in de toekomst vaker een dergelijke avond organiseren. “Maar eerst de feestweek”, sluit Zaal, die het allemaal best spannend vindt, af.

Organisator Stefan Zaal vertelt over de feestweek ter ere van honderd jaar Muziekcentrum.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×