De Wassenaarse burgemeester Leendert de Lange geeft alvast een voorproefje op het thema 'nieuwe ontmoetingen' van de nieuwjaarsbijeenkomst. (Video: Gemeente Wassenaar)

Nieuwjaarsbijeenkomsten regiogemeenten

Net als tal van maatschappelijke, culturele en sportorganisaties, organiseren ook de gemeenten in onze regio de komende periode een nieuwjaarsbijeenkomst. Komende zaterdag trapt Leiderdorp af met een bijeenkomst in het atrium van het gemeentehuis. Daar zal de nieuwe burgemeester Tjarda Struik om 15.30 uur haar eerste nieuwjaarstoespraak houden.

Op maandag 8 januari organiseren zowel de gemeente Leiden als de gemeente Zoeterwoude een nieuwjaarsbijeenkomst. In Leiden met een grote receptie in de Pieterskerk waar waarnemend burgemeester Peter van der Velden vooruit- en terugblikt. Wassenaar ontvangt de inwoners een dagje later op dinsdag 9 januari in Raadhuis De Paauw. Oegstgeest en Voorschoten hebben geen nieuwjaarsbijeenkomst. Die twee gemeenten hielden in december al een oudejaarsreceptie.

Zoeterwoude
In Zoeterwoude wordt de bijeenkomst gecombineerd met de live nieuwsjaarstalkshow ‘Zoeterwoude is om van te houden’. Tijdens de talkshow gaan burgemeester Fred van Trigt en de wethouders Moniek van Sandick, Angelique Beekhuizen en Paul Olthof in gesprek met Zoeterwoudenaren over de plannen voor komend jaar. Het gaat dan onder andere over het vrijwilligersbeleid en de nieuwe Bernardusschool. Daarnaast worden tijdens de talkshow de vrijwilliger van het jaar en het jongerencompliment uitgereikt. De inloop is vanaf 19.30 uur en de nieuwjaarstalkshow is ook vanuit huis te volgen. Vanaf 20.00 uur via Unity Televisie en online via www.sleutelstad.tv of www.zoeterwoude.nl/nieuwjaar.

Wassenaar
Dit jaar staat de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Wassenaar in het teken van nieuwe ontmoetingen. “Een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan en kennis te maken met de mensen die samen het gemeentebestuur vormen”, zegt burgemeester Leendert de Lange uitnodigend. Tijdens de bijeenkomst kunnen de aanwezigen langs allerlei kraampjes met vertegenwoordigers van de Wassenaarse cultuur, sport, veiligheid en sociaal maatschappelijke organisaties. De hapjes worden mede verzorgd door dorpsgenoten uit Oekraïne. De nieuwjaarsbijeenkomst begint dinsdag 9 januari om 17.00 uur en duurt tot 19.00 uur.

Leiderdorp
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiderdorp wordt gehouden op zaterdag 6 januari in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan 1. Om 14.30 uur gaan de deuren open en de bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Burgemeester Tjarda Struik houdt haar nieuwjaarstoespraak om 15.30 uur.

Leiden
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leiden wordt zoals gebruikelijk gehouden in de Pieterskerk. Tussen 20.15 en 22.00 uur is iedereen maandagavond 8 januari welkom.  Voorafgaand aan de openbare receptie wordt een nieuwjaarsconcert gehouden door het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum. Dat is alleen voor genodigden. Om 20.45 uur houdt waarnemend burgemeester Peter van der Velden zijn nieuwjaarsspeech. De avond wordt omlijst met live muziek van de band Staten Generaal.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×