Zorg en Zekerheid Leiden Basketball Dames 1 roemloos ten onder tegen Topkip Lions uit Landsmeer. (Foto's: Gerry van Bakel)

Valse start voor vrouwenteam van ZZ Leiden in nieuwe jaar

Zorg en Zekerheid Basketball Dames 1 kreeg zaterdag in eigen huis een hardhandige oorwassing van de nummer twee van de eredivisie uit Landsmeer. Op winst hadden coach Richard den Os en teamoprichter Floris van der Voet niet echt gerekend, maar beide waren niet tevreden met het spel van de Leidse vrouwen dat leidde tot een 38-105 nederlaag.

Het ontbrak aan energie, aan loopvermogen en goede communicatie in het team van Den Os. Die met het uitvallen van center Emma Kiesekamp ook een flinke aderlating kreeg te verwerken. Kiesekamp kwam met een hoofdwond uit een botsing en werd door de staf op de bank gelaten. “Ik wilde geen risico nemen,” zegt Den Os, “ik hoop dat ze volgende week kan spelen.”

Sport071-verslaggever Gerry van Bakel in gesprek met Floris van der Voet en Richard den Os na de eerste wedstrijd van 2024.

Ook waren er veel turn-overs en knullig verspeelde ballen. “Dat ligt allemaal in elkaars verlengde”, zegt Den Os, “en dat wordt door een team als Topkip Lions direct afgestraft. Terwijl we beter kunnen, dat hebben we allang bewezen.” Na afloop heeft Den Os niet veel gezegd in de kleedkamer. “Dat kan beter tot maandag wachten op de training. Ik ben niet zo van de straftrainingen, maar er zal wel wat besproken moeten worden.”

Volgende week zaterdag spelen de vrouwen weer thuis, dan komt Startportaal Binnenland uit Barendrecht op bezoek en kan het team revanche proberen te halen.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×