Een briefje op de deur laat zien dat de apotheek wegens personeelsgebrek tussen de middag gesloten is. (Foto: Louis Smit)

Zorgen groeien over dienstverlening apotheek in Merenwijk

In de Merenwijk groeien de zorgen over de dienstverlening van apotheek Tot Hulp der Menschheid aan de Rosmolen. Er is verbazing over het feit dat deze apotheek de openingstijden met anderhalf uur heeft ingekrompen, terwijl in oktober de andere apotheek in de wijk, ’t Joppe, al werd gereduceerd tot een servicepunt dat op werkdagen maar twee uur open is. Dit in een wijk met 14.000 bewoners.

“Vanwege personeelstekort zijn wij van 12.30 tot 14.00 uur gesloten. Excuses voor het ongemak”, zo zegt een briefje op de deur van Tot Hulp der Menschheid. De reacties op de sociale media zijn best pittig. “Vandaag een vreemde verrassing. Ik zag verbijsterde mensen. Sommigen hadden de medicijnen hard nodig en konden vandaag niet nog een keer komen”,  zo luidt een reactie.

Een enkele Merenwijker toonde ook begrip: “De patiëntenpool is te groot voor de apotheek, recepten worden complexer en er is een personeelsprobleem. Het briefje aan de deur toont de machteloosheid.”

Onder wachtenden in de apotheek deze week waren irritatie en ongeduld merkbaar. De wachttijden zijn flink opgelopen, zo was de constatering. Overigens was er wel waardering te horen voor de twee medewerksters achter de balie die probeerden zo snel mogelijk te helpen.

Volgens voorzitter Gerard van Hees van de wijkvereniging ‘leeft de dienstverlening van de apotheek in de Merenwijk absoluut’. Ook bij de wijkvereniging waren klachten daarover binnengekomen.

Gemak
De omzetting van apotheek ’t Joppe in slechts een servicepunt met afhaalkluis werd vorig jaar beargumenteerd met ‘groter gemak’. We sluiten hiermee aan op moderne wensen met meer gemak en meer online service, zo luidde de aankondiging toen. Ook zei de apotheek beter het hoofd te kunnen bieden aan uitdagingen op het gebied van kosten, automatisering en logistiek.

Tot Hulp der Menschheid.

De tweede apotheek in de Merenwijk die in oktober 2023 servicepunt werd.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×