Jaarlijkse schrijfactie Amnesty International succesvol in Leidse regio. (Foto's: Ine Wiersma)

WriteforRights levert in Leidse regio 1.900 brieven en kaarten op

Elk jaar roept mensenrechtenorganisatie Amnesty International op hun brievenactie WriteforRights te steunen. Ook de afdeling Leiden/Leiderdorp organiseert rond 10 december een schrijfdag in de Leidse bibliotheek aan de Nieuwstraat. Dit jaar leverde dat ruim duizend brieven en bijna negenhonderd kaarten op.

De handgeschreven brieven gaan naar autoriteiten die, als ze dat willen, iets kunnen veranderen aan het lot van politieke gevangenen en vervolgde activisten. De kaarten gaan naar de gedupeerden zelf om hen een hart onder de riem te steken. Een brief schrijven is een klein gebaar dat bijna nutteloos lijkt, maar Caré Groenendijk van Amnesty Leiden benadrukt dat een doos handgeschreven brieven op het bureau van een gevangenisdirecteur, minister of politiecommissaris echt indruk maakt.

Leerlingen
Bij de stapel brieven en kaarten die dit jaar de wereld over gaan zitten ook de 99 kaarten die door leerlingen van de Anne Frankschool zijn getekend en gekleurd. De schrijfactie in Leiden en Leiderdorp heeft dit jaar 1099 brieven en 895 kaarten opgeleverd. Vorig jaar ging het om 987 brieven en 933 kaarten.

 

 

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×