De Wassenaarse burgemeester Leendert de Lange in gesprek met enkele jongeren over vrijwilligerswerk. (Video: Brigit Disseldorp en Robbert Beurse. Foto's: Chris de Waard)

Burgemeester van Wassenaar roept op tot meer verdraagzaamheid

Burgemeester Leendert de Lange deed dinsdagavond een oproep tot meer verdraagzaamheid. Wereldwijd, maar ook binnen de gemeentegrenzen. De burgemeester is trots op de wijze waarop nieuwkomers in Wassenaar worden verwelkomd, maar roept tegelijkertijd zijn eigen bestuur op om elkaars verschillen te overbruggen.

De Lange deed zijn oproep tijdens de nieuwjaarsreceptie in Raadhuis de Pauw. “We zijn gastvrij en divers. Na een tumultueus politiek einde in 2022 was er begin vorig jaar een nieuwe coalitie. Dat vraagt iets van menselijke verhoudingen en laat sporen na. Verschillen mogen er zijn maar na een goed inhoudelijk raadsdebat vraagt Wassenaar ook dat er besluiten worden genomen”, zei hij.

Hapjes
In de verschillende ruimtes van het raadhuis was een markt georganiseerd. Diverse maatschappelijke organisaties presenteerden zich daar. Leerlingen van het Adelbert College zorgden voor muziek en een groep Oekraïense vluchtelingen trakteerden de bezoekers op traditionele hapjes uit hun vaderland.

Dokter
De burgemeester moest zijn toespraak kort onderbreken nadat uit het publiek de vraag kwam ‘of er een dokter in de zaal was’. Een bezoeker bleek onwel geworden. Een gepensioneerde huisarts stak zijn vinger op, samen met aanwezige politieagenten werd op een afgeschermde plek eerste hulp verleend en ging de receptie verder.

Na een kort gesprek met drie jonge vrijwilligers hief De Lange het glas en riep hij iedereen op om ‘vooral het gesprek met elkaar aan te gaan’.

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×