De Leiderdorpse vereniging verwacht deze dagen 150 tot 200 schaatsliefhebbers te kunnen verwelkomen. (Video: Brigit Disseldorp)

Schaatskoorts in de regio: ook schaatsbaan in Leiderdorp weer open

Na twee jaar heeft Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) woensdagmiddag eindelijk de schaatsbaan weer geopend. De vereniging verwacht deze dagen 150 tot 200 schaatsliefhebbers te kunnen verwelkomen op de schaatsbaan aan de Boomgaardlaan.

IJsmeester John de Lange van VIJL heeft twee dagen lang het ijs gemeten in de hoop eindelijk open te kunnen. Woensdagmiddag was het dan zo ver. Het ijs was drie tot vier centimeter dik, en dat is precies genoeg om veilig op te kunnen schaatsen. Op sommige plekken op het ijs liggen nog wel windwakken. Dat zijn zwakke plekken die zijn veroorzaakt door de beweging van het water onder invloed van de wind. Deze zijn afgezet met pionnen en houten latten.

Het openen van de schaatsbaan is voor de vereniging een van de belangrijkste momenten van het jaar. Als er in de winter geen natuurijs ligt, loopt het ledenaantal van de vereniging namelijk terug. “Wat wel fijn is voor het gebruik van de  baan is dat het in de zomer een skeelerbaan is”, zegt Arthur Schoof van de technische commissie van VIJL.

Leiderdorp Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×