Michel Breedveld achter de drums. (Foto: Robbert Beurse)

ZoeterWous covert lijflied Zoeterwoude: Superwoude

De band ZoeterWous brengt het officieuze volkslied van Zoeterwoude ‘Superwoude’ opnieuw uit. Halverwege de jaren negentig maakte de Zoeterwoudse band El Legamo furore met het lied waarin het dorpse leven en het gevaar van de oprukkende stad wordt bezongen. De eveneens Zoeterwoudse band ZoeterWous brengt het nummer nu opnieuw uit op hun nieuwe album dat vandaag is verschenen op Spotify en andere streamingsdiensten.

Het was wel even spannend of de bandleden van El Legamo de nieuwe versie goed genoeg vonden. “Het nummer past naadloos in het repertoire van ZoeterWous. Maar gelukkig stemden ze in en daar zijn we super trots op”, vertelt zanger en oprichter van ZoeterWous, Michiel Breedveld.

Op 20 januari speelt ZoeterWous in het Muziekcentrum tijdens de afsluiting van de 100-jarige jubileumfeest van de feestweek. “Uiteraard gaan we daar de cover van ‘Superwoude’ ook spelen”, belooft Breedveld. Wie nog geen kaartje heeft, heeft pech. De muziekavond waarop ook de band ‘Komen Lopen’ een optreden verzorgt, is uitverkocht.

Het nieuwe album van ZoeterWous bevat naast de cover ‘SuperWoude’ bestaand en nieuwe werk. “We zijn met onze nieuwe drummer de studio ingedoken en hebben de bestaande nummers opnieuw ingespeeld. Daarnaast spelen we aantal nieuwe nummers, zoals het ‘Mollenlied’ over het hulpje van de boer dat als bijverdienste mollen vangt. ‘Vijf euro voor een mol, en de koeien voor de lol’, luidt het refrein. Allemaal nummers over het leven buiten de stad”, vertelt Breedveld enthousiast.

ZoeterWous is zeker niet de eerste band uit Zoeterwoude die aan de weg timmert. “Het dorp was in de jaren zestig de thuisbasis van de landelijke bekende band ‘The Shoes’ en de ‘Golden Earring’ heeft lang geoefend in het plaatselijke café. En nog bruist het dorp van de muziek, met festivals en optredens in de verschillende zalen”, weet Breedveld.

Het album van ZoeterWous, waarop ook de cover van Superwoude te vinden is, staat op Spotify. De band maakte ter gelegenheid van de heruitgave van Superwoude ook een videoclip.

Cultuur Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×