Vrijdagmiddag werd Dick van der Rest bij de Doeshaven verrast door collega's, familie en vrienden. (Video: Brigit Disseldorp)

Doeshaven viert feest: Dick van der Rest halve eeuw havenmeester

Het is feest bij de Doeshaven in Leiderdorp. Havenmeester Dick van der Rest is vandaag precies vijftig jaar havenmeester bij de Leiderdorpse haven en dat wordt gevierd. Vrijdagmiddag werd hij dan ook verrast door zijn collega’s, familie en vrienden.

Rond 14.00 uur werd de nietsvermoedende Dick naar de bar bij de haven gelokt. Hier zat zo’n dertig man klaar om hem toe te zingen en te feliciteren. Dick was zichtbaar verrast. “Ik wist natuurlijk dat het vijftig jaar was, maar niet iedereen wist dat natuurlijk. Ze hebben me er een beetje ingelokt”, vertelt hij lachend.

Zijn collega’s en de leden van Doeshaven zijn na een halve eeuw nog steeds dik tevreden met hun havenmeester. “Dick staat altijd voor de mensen klaar en als er een probleem is dan weet hij altijd een creatieve oplossing te verzinnen”, vertelt een van de leden. “Hij hoort nu helemaal bij het meubilair”, zegt een ander.

Momenteel werkt Dick van der Rest zo’n tien uur in de week bij Doeshaven. Zolang het lichamelijk nog gaat en hij het leuk blijft vinden, wel Dick nog wel een tijdje havenmeester blijven.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×