Arie van der Valk is op 94-jarige leeftijd overleden. (Foto: PR)

Drijvende kracht Van der Valkconcern overleden

Een van de belangrijkste leden van de bekende horecafamilie Van der Valk is overleden. Het gaat om Arie van der Valk die in 1929 als zevende in het gezin van der Valk werd geboren. Hij is 94 jaar geworden.

Kort na de Tweede Wereldoorlog kreeg hij de financiële leiding over het familiebedrijf. Hij zette de centrale inkooporganisatie in Voorschoten op. In 1955 trouwde hij met Truus van Vliet, ook uit Voorschoten. samen kregen ze tien kinderen. “Arie volgde zijn vader op in de Gouden Leeuw in Voorschoten en was heel zijn leven een drijvende en inspirerende ondernemer en bovenal familieman”, zo laat de familie in een verklaring weten.

Arie van der Valk geldt als een van de belangrijkste pijlers van het concern. Decennia lang had hij de touwtjes stevig in handen als de Pater Familias. Zijn grote kracht was een bovenmatig talent voor cijfers en een gezond boerenverstand. Het concern groeide enorm, maar er waren ook hobbels zoals de ontvoering van Toos van der Valk in 1982 en de Fiod affaire in 1994. Ook door die moeilijke momenten loodste Arie zijn familie en het bedrijf.

“Zijn ondernemersgeest en drive is voor vele Valken nog steeds een inspirerend voorbeeld”, staat in de uitgegeven verklaring. Mede onder zijn langdurige leiding is vanuit de Gouden Leeuw in Voorschoten het van der Valk familie bedrijf verder uitgebouwd.

Komende week is de begrafenis in familiekring.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×