Leden van de Paddenpatrouille Leiden op pad in de Merenwijk. (Archieffoto: Casper Chaudron)

Paddenpatrouille Leiden weer van start: vrijwilligers welkom

Binnenkort komen de padden uit hun winterslaap en beginnen ze aan de voorjaarstrek. Paddenpatrouille KNNV Leiden gaat ze weer een handje helpen op acht locaties in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom om mee te doen.

Padden, kikkers en salamanders worden vaak doodgereden, doordat ze in het donker op trek gaan en na de winterslaap erg langzaam lopen. De Paddenpatrouille zet ze handmatig over en houdt bij hoeveel van deze dieren er langskomen. Tessa Viragh vertelt in Nieuws071 waarom het zo belangrijk is dat padden, kikkers en salamanders worden geholpen bij het oversteken.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Tessa Viragh van de Leidse Paddenpatrouille over de paddentrek.

Nieuwe vrijwilligers van veertien jaar of ouder zijn van harte welkom om mee te helpen. Er wordt gevraagd om van half februari tot half april ongeveer een avond per week vrij te maken. Deelname aan een van de twee instructieavonden op donderdag 1 of dinsdag 6 februari is verplicht. Vanaf dan kunnen vrijwilligers zichzelf ook inroosteren. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op paddenpatrouille.nl of bij info@paddenpatrouille.nl.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×