UVS krijgt nieuwe kleedkamers. (Foto: UVS)

UVS verduurzaamt: nieuwe 'groene' kleedkamers

De Leidse voetbalclub UVS gaat haar kleedkamers aanpakken. Deze zomer worden de bestaande ruimtes verbouwd en er komen twee kleedkamers bij. Met de nieuwe ‘groene’ kleedruimtes wil de club aan de Oegstgeesterweg verduurzamen en zich tegelijkertijd professioneler presenteren.

De kleedkamers van het eerste elftal en hun gasten zitten na de verbouwing niet langer naast elkaar, maar allebei in een aparte vleugel voor meer privacy voor het elftal en hun gasten. Alle kleedruimtes worden voorzien van nieuwe vloeren, plafonds, toiletten, douches en tegel- en schilderwerk bij de toiletten. Ook wordt er vloerverwarming aangelegd. Tot slot worden alle deuren voorzien van elektrische sloten.

Voorbereiden
“De vloerverwarming zorgt voor comfort en een aangename sfeer voor de spelers. Hierdoor kunnen ze zich optimaal voorbereiden. De verwarming wordt aangedreven door aardwarmte, hiermee zet UVS een belangrijke stap in de richting van verdere verduurzaming van de club”, zegt UVS-voorzitter Lucas Riethoven. Om de verduurzaming verder door te pakken overweegt de club zonnepanelen op het dak of de tribune te plaatsen.

De nieuwe kleedkamers zijn weliswaar groener, fans hoeven niet bang te zijn dat dit ook de nieuwe huiskleur wordt. “Alles blijft in de herkenbare UVS-stijl”, belooft Riethoven.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×