Tijdens de bijeenkomst konden belangstellenden vragen stellen over het project. (Video: Brigit Disseldorp)

Inloopavond nieuwe Bernardusschool: 'Fijn dat 'ie er eindelijk komt'

De gemeente Zoeterwoude, Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) en de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) zijn al geruime tijd bezig met de ontwikkeling van de Nieuwe Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk.

Afgelopen periode zijn de partijen weer een stuk verder gekomen met de voorbereidingen. Om de inwoners op de hoogte te houden werd woensdagavond in de Eendenkooi een inloopavond georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst konden belangstellenden vragen over het project stellen aan de betrokken partijen.

Bij diverse stands konden de bezoekers zien hoe de nieuwe school en de directe omgeving er in de toekomst uit gaan zien. Dat leidde bij een aantal aanwezige ouders en leerlingen al tot het nodige enthousiasme. Een moeder en haar dochter waren bijvoorbeeld vol lof dat er bij de nieuwbouw meer speelruimte komt en ook dat de school zelf kleurrijker wordt. Een andere moeder en haar zoon zijn juist iets sceptischer omdat de klaslokalen kleiner worden.

Naar verwachting wordt eind februari gestart met de bouw van de nieuwe school. Als alles vervolgens volgens planning verloopt kan de school halverwege 2025 open.

Onderwijs Zoeterwoude Bernardusschool Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×