Het pand van de huidige Bernardusschool uit 1975 is aan vervanging toe.
Het pand van de huidige Bernardusschool uit 1975 is aan vervanging toe. (Foto: Robbert Beurse)

Aannemer gevonden: bouw nieuwe Bernardusschool start in januari

Het aanbestedingstraject voor de bouw van een nieuwe Bernardusschool in Zoeterwoude-Rijndijk is klaar. Dat betekent dat de gemeente een aannemer heeft gevonden die de basisschool gaat bouwen. Begin volgend jaar gaat de eerste schop de grond in.

Burgemeester Fred van Trigt deelt het nieuws tijdens de raadsvergadering. “We hebben een bouwer en een elektrotechnisch bedrijf gevonden en dat is dus goed nieuws voor de Bernardusschool”, zegt hij enthousiast. Mocht er in de komende weken geen bezwaar worden gemaakt dan wordt in januari 2024 gestart met de bouw.

Burgemeester Fred van Trigt over de volgende stap in de bouw van een nieuwe Bernardusschool.

Verhuizen
Doordat de nieuwbouw naast het huidige schoolpand wordt neergezet, hoeven de leerlingen maar een keer te verhuizen. “Dat zorgt bouwkundig wel voor een opgave, want er wordt heel dicht op de bestaande school gebouwd. En ook andersom is het vast niet altijd even prettig dat er bij ‘de buren’ wordt gebouwd. Het is even doorbijten maar dan hebben we weer een hele mooie school in dit deel van Zoeterwoude”, zegt Van Trigt.

Planning
Als de bouw volgens verwachting verloopt kan de nieuwe school in mei 2025 in gebruik worden genomen. “Het is aan het schoolbestuur hoe ze het qua planning aanpakken zo vlak voor de zomervakantie, maar het gebouw is er dan klaar voor”, zegt de burgemeester.

Ontwikkeling
Na een eerdere ervaring met basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude-Dorp, die direct na de oplevering al te klein bleek, wordt de nieuwe Bernardusschool ruim opgezet. “Als de bouw klaar is passen er vierhonderd leerlingen in. Zoveel zullen het er in de eerste jaren niet zijn, maar ‘de Rijndijk’ is volop in ontwikkeling. Het is lastig om te voorspellen, maar we verwachten dat de nieuwe school voorlopig groot genoeg is”, belooft Van Trigt.

Maatschappij Onderwijs Zoeterwoude Bernardusschool Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×